Vrhunska tehnologija

V kliniki Optical Express uporabljamo samo vodilno tehnologijo za korekcijo vida. Trenutno za izdelavo roženičnega pokrova uporabljamo femtosekundni laser IntraLase iFS 150 in laser za korekcijo vida VISX Star S4 IR excimer, kar je edina platforma za korekcijo vida, ki jo je potrdila tudi NASA za korekcijo vida pri astronavtih.

iDesign

Edini v regiji uporabljamo tehnologijo iDesign.

iDesign

Posege iLASIK in PRK lahko dodatno izboljšamo z uporabo tehnologije iDesign, revolucionarne diagnostične naprave Wavefront, ki zazna celo najmanjše nepravilnosti vašega očesa, kar kirurgu omogoča dodatno prilagoditev posega posebnostim vašega očesa.

IntraLase

Interlase

Prednosti tehnologije IntraLase

  • Omogoča hitrejše celjenje in okrevanje kot pa standardne metode za ustvarjanje zaščitnega pokrova.
  • Lahko izboljša natančnost in vizualne rezultate metode LASIK, ne glede na to, ali ste se odločili za standardni ali napredni postopek CustomVue.
  • Kirurgu omogoča, da roženični pokrov prilagodi vsakemu posameznemu pacientu in vsakemu posameznemu očesu.
  • Še posebej primeren je za paciente s strmo, ravno ali tanko roženico, pri katerih vida ni možno korigirati z metodo LASIK, ki se izvaja s standardnim mikrokeratomom.
  • V primerjavi z medicinskimi postopki se zapleti pri laserski korekciji vida pojavljajo v manj kot 1 % primerov. Ti zapleti so še redkejši pri natančnem laserskem postopku IntraLase.

Kaj je laser VISX?

Laser VISX excimer, ki se uporablja v refrakcijski kirurgiji, je laser z nežnim, hladnim žarkom, ki preoblikuje roženico s sprednje strani očesa. Z njim se odstrani manj tkiva z roženice pri posamezni dioptriji v primerjavi z večino drugih laserjev, ki jih uporabljajo drugi ponudniki tovrstnih storitev. Vsak pulz laserja odstrani manj kot 0,25 mikrona tkiva.

Interlase


1 mikron = 1 tisočinka milimetra, kar je primerljivo z odstranitvijo:

1/200 človeškega lasa
ali
1/39.000.000 inčev
v 4 milijardinkah sekunde

(Prikazano zgoraj – laserski izrezi na človeškem lasu)

Da bi se zagotovili najvišji standardi kakovosti vida, so vsi laserji klinike Optical Express opremljeni z napredno tehnologijo sledenja premikom očesa (eye tracking). 3D-naprava za spremljanje gibanja očesa (eye tracker) deluje tako, da upravlja laserski žarek med premikom čez roženico in omogoča laserju, da deluje samo na tisti del roženice, ki ga je treba preoblikovati. Naprava prav tako zagotavlja, da laserski žarek, če se vaše oko premakne, sledi temu gibanju, kar omogoča varen in natančen postopek, ne glede na premikanje očesa med posegom.

Glede na to, da se laserska korekcija vida neprestano razvija, Optical Express svoje delovne time nenehno oskrbuje z najboljšimi viri in najnovejšo tehnologijo, da v tej panogi ostanemo vodilni na svetu.

Preverite cenik laserske korekcije vida.

Postavite vprašanje zdravniku.

Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja o laserski korekciji vida, na katera odgovarjata strokovnjaka klinike Optical Express doc. dr. Dean Šarić, dr. med., in Dražen Grgić, dr. med.

Naročite se na pregled.