PRK iDesign

Fotorefraktivna keratektomija

Od leta 1987 se za korekcijo vida uporablja metoda PRK (fotorefraktivna keratektomija) z laserjem excimer. Na svetu je bilo do danes po tej metodi operiranih že več kot 20 milijonov ljudi.

Rezultat za vaše oči

Normalno delovanje roženice, leče in mrežnice.

Dobro je vedeti

Za korekcijo vida se od leta 1987 uporablja metoda PRK, in sicer z laserjem excimer. Na svetu je bilo do danes po tej metodi operiranih že več kot deset milijonov ljudi.

Pri tej metodi je okrevanje malo daljše kot po posegu LASIK.

I. FAZA

Odstrani se roženični epitelij.

II. FAZA

Delovanje laserja

III. FAZA

Roženico se korigira oziroma poravna.

IV. FAZA

Pokrovna plast roženice se ponovno obnovi (po petih dneh).

Tehnologija iDesign

Posege PRK lahko dodatno izboljšamo z uporabo tehnologije iDesign, revolucionarne diagnostične naprave Wavefront, ki zazna celo najmanjše nepravilnosti vašega očesa, kar kirurgu omogoča dodatno prilagoditev posega posebnostim vašega očesa.

iDesign meri vašo dioptrijo na 1.200 točkah v roženici, kar je petkrat več kot z dosedanjo tehnologijo Wavefront.

Naj pojasnimo – za določanje dioptrije očal in kontaktnih leč se določi približna srednja vrednost dioptrije vseh točk na roženici. Z uporabo tehnologije Wavefront merimo dioptrijo na nekaj sto točkah, s tehnologijo iDesign pa opravljamo merjenja na petkrat več točkah kot s klasično tehnologijo Wavefront.

Ta tridimenzionalna slika je izjemno natančen 3D-relief vašega vida, ki natančno obdela tudi najdrobnejše lastnosti, kar omogoča kirurgu načrtovanje posega, ki je popolnoma prilagojen vašemu očesu. Podatke o načrtovanju posega zdravnik vnese v programsko opremo laserja, ki nato odpravi nepravilnosti in korigira vaš vid.

Z uporabo te tehnologije lahko korigiramo vid natančneje kot z očali, lečami ali standardnimi metodami laserske korekcije vida, obenem pa lahko korigiramo tudi mnogo kompleksnejše in višje dioptrije kot kadar koli prej.

Preverite cenik laserske korekcije vida.

Postavite vprašanje zdravniku.

Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja o laserski korekciji vida, na katera odgovarjata strokovnjaka klinike Optical Express doc. dr. Dean Šarić, dr. med., in Dražen Grgić, dr. med.

Naročite se na pregled.