PRK Advanced CustomVue

Fotorefraktivna keratektomija

Od leta 1987 se za korekcijo vida uporablja metoda PRK (fotorefraktivna keratektomija) z laserjem excimer. Na svetu je bilo do danes po tej metodi operiranih že več kot 20 milijonov ljudi.

Rezultat za vaše oči

Normalno delovanje roženice, leče in mrežnice.

Dobro je vedeti

Za korekcijo vida se od leta 1987 uporablja metoda PRK, in sicer z laserjem excimer. Na svetu je bilo do danes po tej metodi operiranih že več kot deset milijonov ljudi.

Pri tej metodi je okrevanje malo daljše kot po posegu LASIK.

I. FAZA

Odstrani se roženični epitelij.

II. FAZA

Delovanje laserja

III. FAZA

Roženico se korigira oziroma poravna.

IV. FAZA

Pokrovna plast roženice se ponovno obnovi (po petih dneh).

Optical Express ponuja dve vrsti laserskih postopkov: CustomVue Wavefront Standard (standardni) in Advanced (napredni).

Čeprav sta postopka LASIK in LASEK vnesla revolucijo v korekcijo vida, Optical Express zdaj ponuja tudi najsodobnejšo tehnologijo za lasersko korekcijo vida, in sicer poseg Advanced Wavefront CustomVue, ki kirurgu omogoča, da ustaljeni postopek še bolj prilagodi vašim očem.

Opis postopka Advanced CustomVue Wavefront

Laserska korekcija vida Wavefront je napredna oblika laserske tehnologije Excimer. Tako kot prstni odtis je tudi vid vsake osebe edinstven. Pred uvedbo najnovejših napredkov v laserski tehnologiji so kirurgi izvajali postopka LASIK in LASEK z uporabo standardnih mer ter so tako popravljali vid, pri čemer so dosegali odlične rezultate. Danes se lahko z novo tehnologijo Wavefront izmerijo in popravijo edinstvene napake v vidu vsakega posameznika, kar slednjemu najpogosteje omogoča, da vidi bolje kot z očali ali kontaktnimi lečami. Tehnologija je bila prvotno namenjena za visokoenergetske teleskope zaradi zmanjšanja izkrivljanja pri opazovanju oddaljenih ciljev v vesolju. Zdaj lahko kirurgi odkrijejo, izmerijo in popravijo napake na očeh posameznikov 25-krat natančneje kot z ustaljenimi metodami, ki se uporabljajo pri očalih ter kontaktnih lečah.

Deviacije višje stopnje

V očesu obstaja nekaj vrst napak vida, ki jim pravimo deviacije nižje in višje stopnje in lahko vplivajo na vaš vid (velikosti teh deviacij se razlikujejo od osebe do osebe). Prej so se lahko izmerile in zdravile samo deviacije nižje stopnje (na primer kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem).

Danes vam lahko s postopkom Advanced CustomVue Wavefront LASIK pomagamo pri natančni obravnavi deviacij višje stopnje, ki jih v preteklosti ni bilo mogoče ustrezno zdraviti z očali, kontaktnimi lečami ali ustaljenimi posegi. Deviacije višje stopnje lahko pomembno vplivajo na vid. Povezujemo jih z bleščanjem in svetlobnimi krogi, zaradi katerih se zdi, da je vaš vid ponoči slabši kot podnevi. Optik, ki je seznanjen z laserskim postopkom, in kirurg vam bosta priporočila, kateri postopek je za vas najprimernejši glede na vaše osebne deviacije – te deviacije so edinstvene za oči vsakega posameznika.

Postopek

1. Posnetek Wavescan

Izdela se posnetek Wavescan vašega vidnega sistema, ki pokaže vse prisotne deviacije višje stopnje.

2. Prenos podatkov

Informacije se samodejno prenesejo na lasersko platformo in uporabijo pri posegu.

3. Natančni rezultati

Vse deviacije nižje in višje stopnje se odstranijo iz vašega očesa.

Varnost in natančnost

Varnost in natančnost sta pri tehnologiji CustomVue Wavefront, ki zaznava registracijo šarenice (Iris Registration), na najvišji ravni. Wavescan poišče 24 edinstvenih referenčnih točk v vašem očesu, jih samodejno prenese v laser in združi z vašim očesom. Vse spremembe velikosti zenice ali položaja očesa bo med posegom z največjo natančnostjo upravljal laser. Postopka LASIK in LASEK se lahko izvajata z lasersko tehnologijo Wavefront.

Tehnologija Advanced CustomVue Wavefront

Naprava za spremljanje očesnih gibov ActiveTrak 3D skupaj s tehnologijo Wavefront aktivno spremlja najmanjše gibe očesa, in sicer v vseh treh dimenzijah, kar ohranja centriranost laserja znotraj 50 mikronov (približna širina človeškega lasu) tudi, če se vaše oko med posegom premakne. Zaradi visokega zahtevanega standarda vida se vsi pripadniki ameriške mornarice, ki potrebujejo lasersko korekcijo vida, odločijo samo za najnaprednejšo tehnološko platformo v laserski korekciji vida – VISX S4IR s tehnologijo Wavefront.

Rezultati tehnologije Advanced CustomVue Wavefront

Laserji VISX S4IR excimer so uspešno uporabljeni za zdravljenje več kot deset milijonov oči v ZDA in več kot 20 milijonov oči po vsem svetu. Leto po tem, ko je bil opravljen poseg z novim postopkom Wavefront, so bili v neki klinični študiji pridobljeni naslednji rezultati:

  1. Pred korekcijo vida 80 % pacientov klinike Optical Express ni moglo brez očal ali kontaktnih leč prebrati velike črke E z oddaljenosti šest metrov.
  2. Po korekciji je 100 % udeležencev raziskave videlo dovolj dobro, da lahko legalno vozijo avto brez očal ali kontaktnih leč.*
  3. Po korekciji je 98 % udeležencev raziskave imelo vid 20/20 (6/6) (100 % človeškega vida) ali boljši.*
  4. 70 % udeležencev raziskave, ki jo je izvedla Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA), je imelo vid 20/16 (6/5) (120 % vida) ali boljši.*

* Klinična študija napredne medicinske optike FDA iz leta 2005

Prednosti posega Advanced CustomVue Wavefront:

  • Wavescan meri in izračuna napake vida 25-krat natančneje, kot omogočajo standardne metode, zato lahko po posegu zagotovi boljši vid od vida z očali ali kontaktnimi lečami pred posegom.
  • 98 % pacientov je imelo vid 20/20 (100 % človeškega vida) ali boljši, kot bi bilo mogoče s standardnimi metodami posega.
  • Izboljšana kakovost in konsistentnost vida na različnih ravneh svetlobe. V klinični študiji je bilo štirikrat več ljudi po postopku zadovoljnih s svojim nočnim vidom v primerjavi z nočnim vidom, ki so ga pred postopkom imeli z očali ali kontaktnimi lečami.
  • Spremljanje šarenice omogoča večjo natančnost in klinične rezultate.

Postopek Wavefront vam omogoča boljši vid kot standardni postopek.

Preverite cenik laserske korekcije vida.

Postavite vprašanje zdravniku.

Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja o laserski korekciji vida, na katera odgovarjata strokovnjaka klinike Optical Express doc. dr. Dean Šarić, dr. med., in Dražen Grgić, dr. med.

Naročite se na pregled.