iDesign

Posvet vključuje potrebne preiskave, pregled in natančen posvet z zdravnikom. Posvet je zelo obsežen in traja približno 90 minut. Naš strokovnjak bo ocenil, ali ste primeren kandidat za lasersko operacijo vida. Pojasnil vam bo, kateri postopek najbolj ustreza vašim potrebam, in odgovoril na vsa vaša vprašanja. Tako boste imeli vse informacije in se boste lažje odločili. Tudi če niste primeren kandidat, boste nekega dne to morda postali, saj se nove tehnologije nenehno razvijajo.

Naročite se na pregled.

Spodaj so navedeni pregledi, s katerimi ocenimo vašo primernost za lasersko korekcijo vida. Na podlagi rezultatov meritve vida, pridobljenih s sistemom Wavescan, dobi kirurg natančne podatke o dioptriji in optični mapi vaših oči.

Frontofokometrija

Izmeri se dioptrija očalnih stekel, da lahko določimo vašo trenutno dioptrijo.

Avtorefrakcija

Avtorefraktor odčita, kako svetloba prehaja skozi vaše oko, kar pomaga pri določitvi začetne dioptrije.

Tonometrija

Merjenje očesnega tlaka. To je ključni kazalnik pri ugotavljanju prisotnosti glavkoma.

Topografija

S to preiskavo dobimo ključne podatke o roženici (zunanji površini) oziroma točne podatke o obliki površine roženice in njeni debelini. Preiskava prav tako pokaže, kako se roženica menja od središča proti periferiji.

Preizkus ostrine vida

Merjenje sposobnosti očesa, da vidi podrobnosti pri majhni in veliki oddaljenosti. Preizkus običajno vključuje branje črk ali gledanje znakov različnih velikosti na tabli. Nekorigirana vidna ostrina (uncorrected visual acuity, UCVA) je to, kar vidite brez očal ali kontaktnih leč, medtem ko je najbolje korigirana vidna ostrina (best corrected visual acuity, BCVA) to, kar vidite po optimalni korekciji.

Refrakcija

Zdravnik preveri vašo trenutno dioptrijo in jo primerja z izvidom fokometra ter prejšnjo določitvijo dioptrije, da zagotovi stabilnost.

Refrakcija s cikloplegijo

Uporabijo se posebne kapljice za sproščanje očesnih mišic, kar omogoči zdravniku, da predvidi, kako bi se vaša dioptrija sčasoma lahko spremenila.

Pupilometrija

S to preiskavo se z infrardečo tehnologijo izmeri velikost vaših zenic v temi, ko so najbolj razširjene.

Pahimetrija

Pahimeter je ultrazvočna naprava, s katero določimo debelino roženice na katerem koli mestu. Podatek o debelini roženice je zelo pomemben, ko želimo izvedeti, ali ste primeren kandidat za lasersko korekcijo vida.

Pregled z biomikroskopom

Gre za pregled z veliko povečavo, pri katerem uporabimo mikroskop in ozek žarek svetlobe za natančen pregled roženice, veznice, vek, zenice ter leč.

Dominacija očesa

S to preiskavo ugotovimo, katero oko je dominantno ali močnejše.

Pregled mrežnice

S to preiskavo zdravnik oceni zdravje notranjosti očesa, predvsem mrežnice. S kapljicami, ki jih uporabimo za refrakcijo s cikloplegijo, lahko odlično ocenimo periferni vid.

Preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja o laserski korekciji vida.

Podrobnosti o cenah lahko izveste tukaj: Cene in možnosti plačila

Postavite vprašanje zdravniku.

Naročite se na pregled.