Mednarodni svetovalni odbor za medicino

Vse kirurge skupine Optical Express, vključno s kirurgi Optical Expressa Zagreb, vsako leto ocenjuje Mednarodni svetovalni odbor (International Medical Advisory Bord, IMAB), ki ga sestavlja nekaj vodilnih svetovnih kirurgov na področju refrakcijske kirurgije.

Med njimi so Steve Schallhorn, nekdanji ravnatelj Oftalmologije ameriške mornarice, dr. Jan Venter, vodilni svetovni očesni kirurg, in Jeff Machat, soustanovitelj TLC Visiona, ki je postal ena od največjih skupin za lasersko korekcijo vida na svetu.

S sodelovanjem na konferencah IMAB naši kirurgi nenehno pridobivajo znanja o najnovejših dosežkih na področju laserske korekcije vida in se seznanjajo z novimi predpisi v tej panogi.

Mr. Steve Schallhorn

dr.med., Predsednik IMAB-a

G. Steve Schallhorn je mednarodno priznan kot eden najuglednejših refrakcijskih kirurgov na svetu. Je predsednik Mednarodnega medicinskega svetovalnega odbora Optical Expressa (International Medical Advisory Bord (IMAB)).

G. Schallhorn je med svojimi kolegi priznan kot strokovnjak v refrakcijski kirurgiji in kirurgiji prednjega segmenta. Je član zelo majhne skupine inštruktorjev za laser ekscimer v Združenih državah Amerike. Kot nadarjen javni govornik redno predava na oftalmoloških srečanjih in izobraževalnih konferencah po vsem svetu. Kot gostujoči profesor predava na univerzah Harvard, USC, UCSF in Baylor.

Dr. Jan Venter

dr.med., klinični direktor IMAB-a

Dr. Jan Venter je vodilni svetovni oftalmološki kirurg, znan po laserskih korekcijah vida. Do danes je opravil neverjetnih 62.500 posegov, vključno z metodami LASIK, Epi-LASEK, PRK, Phakic tretmajem intraokularne leče, kot tudi tretmajem katarakte in refrakcijske zamenjave leče (Cataract and Refractive Lens Exchange). Registriran je pri Splošnem medicinskem svetu (General Medical Council (GMC)) in je popolnoma usposobljen oftalmolog, ki je zaključil dodatno specialistično izpopolnjevanje v refrakcijski kirurgiji.

Dr. Venter je objavil več kot sto akademskih del in imel predavanja tudi o laserski korekciji vida in o intraokularnih lečah po vsem Združenem kraljestvu, Južnoafriški republiki in celem svetu.

Mr. Stephen Coleman

G. Coleman od maja 2002 izvaja personalizirane posege z metodo Wavefront CustomVue LASIK, in sicer kot del kliničnega preizkušanja ameriške Agencije za hrano in zdravila (FDA), ki se izvaja v šestih centrih. Junija 1996 je izvedel prvo lasersko korekcijo vida, odobreno s strani FDA v Albuquerqueu, v Novi Mehiki. G. Coleman je eden vodilnih kirurgov za lasersko korekcijo vida, ki je izvedel več kot 18.000 posegov korekcije vida.

Skupaj s prestižnimi ustanovami, kot so Johns Hopkins, Univerza v Miamiju in Univerza Baylor, g. Coleman od maja 2002 sodeluje v tekoči študiji FDA, s katero se ocenjuje tehnologija Wavefront za kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Maja 2003 je imel odločilno vlogo pri pridobivanju dovoljenja FDA za to tehnologijo.

Mr. Steven J. Dell

G. Dell je eden vodilnih mednarodno priznanih kirurgov na področju refrakcijske kirurgije in kirurgije katarakte, saj je izvedel več kot 15.000 operativnih posegov. Je član Mednarodnega medicinskega svetovalnega odbora Optical Expressa (International Medical Advisory Board (IMAB)).

G. Dell ohranja svoj status enega najpomembnejših kirurgov za metodo LASIK in kirurgijo katarakte v Združenih državah Amerike, poleg tega pa svoje znanje kirurgije še vedno izpopolnjuje in opravlja dolžnost v uredniških odborih znanih oftalmoloških revij, hkrati pa ima pomembno vlogo tudi kot član različnih povezanih organov in društev.

Mr. Colman Kraff

G. Kraff je predan zagovornik napredka novih tehnologij na področju oftalmologije, ki je pomagal pri promociji laserske korekcije vida. Je član Mednarodnega medicinskega svetovalnega odbora Optical Expressa (International Medical Advisory Board (IMAB)) in različnih povezanih organov in društev, kot sta Mednarodno društvo za refrakcijsko kirurgijo (International Society of Refractive Surgery) in Ameriška akademija za oftalmologijo (American Academy of Ophthalmology).

Je aktiven predavatelj in poučuje zdravnike po celem svetu ter je eden od treh glavnih inštruktorjev za laserje ekscimer za ameriške zdravnike. Je vodja katedre na medicinski fakulteti Univerze Northwestern (Northwestern University Medical School) in je član izobraževalnega zdravniškega osebja bolnice Northwestern Memorial. Je avtor številnih akademskih nalog in publikacij ter je zelo iskan kot strokovni in znanstveni predavatelj po vsem svetu.

Ms. Marguerite McDonald

Ga. McDonald je specialistka za roženico/refrakcijo/prednji očesni segment pri Ophthalmic Consultants of Long Island v Lynbrooku v New Yorku. Trenutno je pridružena profesorica oftalmologije na medicinski fakulteti Univerze Tulane v New Orleansu (Tulane University School of Medicine) in klinična profesorica oftalmologije na Univerzi New York (New York University). Ga. McDonald je bolniška specialistka v Bolnici za bolezni ušes, nosu in grla Manhattan v New Yorku (Manhattan Eye Ear and Throat Hospital) in v Očesnem centru Island v Carle Placeu v New Yorku (Island Eye Centre).

Ga. McDonald je druga zdravnica v Združenih državah Amerike in tretja na svetu, ki je izvedla konduktivno keratoplastiko (Conductive Keratoplasty (CK)) za daljnovidnost. Bila je medicinska nadzornica kliničnih raziskav v Združenih državah Amerike, ki so privedle do odobritve konduktivne keratoplastike s strani ameriške Uprave za hrano in zdravila (FDA).

Mr. Stephen Slade

G. Slade ima najdaljše izkušnje s postopkom IntraLase LASIK v Združenih državah Amerike in je prvi tamkajšnji kirurg, ki je vgradil lečo za starovidnost (starčevska daljnovidnost). Je vodilni kirurg v mednarodni skupnosti kot tudi v skupnosti kirurgov za postopek LASIK v Houstonu in je član Mednarodnega medicinskega svetovalnega odbora Optical Express (International Medical Advisory Board (IMAB)).

G. Slade je član nekaj uredniških odborov, tudi uredništva revije Journal of Refractive Surgery, je avtor številnih člankov in poglavij v knjigah, lastnik petih patentov oziroma patentov v postopku na svojemu področju in avtor petih učbenikov o refrakcijski kirurgiji.

Mr. John A. Vukich

G. Vukich je pridobil mednarodno priznanje za svoje delo na razvoju kontaktnih leč, ki se lahko vgradijo v oči, trenutno pa opravlja dolžnost medicinskega nadzornika Združenih držav Amerike za glavno študijo ameriške Uprave za hrano in zdravila (Food and Drug Administration (FDA)) za ta pripomoček.

Je glavni raziskovalec v šestih kliničnih raziskavah, ki se ukvarjajo z vrednotenjem različnih intraokularnih leč in neinvazivnih slikovnih diagnostičnih naprav. G. Vukich je predstavil več kot 100 izvirnih znanstvenih del in predavanj na temo refrakcijske kirurgije na šestih kontinentih. Štirikrat je prejel nagrado za najboljše delo na znanstvenih srečanjih, vključno z nagrado Avstralskega društva za kirurgijo katarakte in refrakcijske kirurgije (Australian Society of Cataract and Refractive Surgery) in Ameriškega društva za kirurgijo katarakte in refrakcijsko kirurgijo (American Society of Cataract and Refractive Surgery).