Kožna polnila

Kožna polnila (dermal fillers) se uporabljajo za izboljšanje videza z glajenjem gub in naborov na določenih delih obraza. Obstajajo specialna kožna polnila za tretma področja, s katerim ste nezadovoljni, kot so brazde med nosom in ustnicami in drobne gube okoli oči. Kožna polnila izboljšujejo elastičnost kože in vam dajejo bolj mladosten videz. S staranjem se lahko zmanjša polnost vašega obraza, ki privede do upadlega obraza ali tenkih ustnic. S kožnimi polnili oziroma polnjenjem obraza se ponovno ustvarja volumen obraza, kar daje mladosten, svež videz, ali polepša ustnice in jim daje polnejšo obliko ter bolj prefinjen in pomlajen videz.

Pri mnogih ljudeh kožna polnila lahko pomagajo pri problematični koži, npr. z odstranitvijo brazgotin zaradi aken ali luknjic na koži, ki so pogosto vzrok za nezadovoljstvo.

Za različne rezultate se lahko uporabljajo različna kožna polnila – odvisno od tega, kaj želimo doseči. V vsakem primeru takoj povrnejo mladosten videz, povečujejo vašo samozavest in vam pomagajo, da izgledate tako, kot ste si vedno želeli.

Vaše posvetovanje o polnilih kože

Vaš kirurg vam bo pojasnil, katera izbira je najboljša za tisto, kar potrebujete, in kaj lahko pričakujete od svojega videza po postopku vbrizgavanja kožnih polnil. Kirurg se bo z vami pogovoril o različnih injekcijah, ki so na voljo, in vam svetoval, s katerimi kožnimi polnili boste imeli najboljše rezultate. Po pregledu področja, ki ga je treba tretirati, in po oceni vaše kože bo določil, kje je treba vbrizgati injekcijo.

Postopek s kožnimi polnili

Postopek s kožnimi polnili ne zahteva anestezije, saj se z mrzlim obkladkom ali anestetično kremo omrtviči le področje, ki se tretira. Postopek je preprost in jasen ter se lahko izvede v 10 minutah. Gre za neoperativni postopek, ki vključuje vbrizgavanje nekaj majhnih injekcij v mišice, ki izzivajo gube mrščenja. Postopek se razlikuje od posameznika do posameznika – odvisno od tega, kaj pacient pričakuje, in stopnje gub, ki se tretirajo, pa tudi od kožnega polnila, ki se uporablja.