Kaj vse morate vedeti o laserski korekciji vida

Image and video hosting by TinyPic

Kaj je laserska korekcija vida?

Laserska korekcija vida je poseg, s katerim se z laserjem trajno in uspešno odpravi kratkovidnost, daljnovidnost ter astigmatizem. Z enakim posegom se lahko odpravijo zahtevnejše napake, vendar je za tovrstne korekcije treba uporabiti laserje najnovejše generacije. Laserje, ki jih je NASA potrdila za korekcijo vida astronavtom (tehnologija IntraLase + CustomVue), ima na tem območju samo klinika Optical Express, ki uspešno korigira tako dioptrijo, astigmatizem kot tudi na primer razlite slike, t. i. halo učinek, motnje pri nočni vožnji ipd. Pri višji dioptriji je možno, da se delno vrne (in sicer do približno 1 % dioptrije). To rešimo z dodatnim posegom, ki je seveda brezplačen, saj gre za del celotnega posega, pacient pa je vedno vnaprej seznanjen s to možnostjo. Poseg je popolnoma neboleč in traja približno 20 minut.

Kaj je tehnologija iDesign?

Optical Express je šel korak dlje in je nedavno predstavil tehnologijo iDesign, edino tovrstno na Hrvaškem ter v regiji. Da bi pacientom predstavili tehnologijo iDesign, Optical Express v promocijskem obdobju do 31. marca vsem pacientom podarja popust v višini 2.000 HRK na oko, vsi zainteresirani pa nas lahko pokličejo na telefonsko številko 01 5625 450. Oči so – tako kot prstni odtis – edinstvene. Posegi so dodatno izboljšani z uporabo diagnostične naprave Wavefront iDesign, ki zazna celo najdrobnejše nepravilnosti očesa. iDesign meri dioptrijo na 1.200 točkah na roženici, kar je petkrat več kot z dosedanjo tehnologijo Wavefront. Preprosto povedano: s to tehnologijo lahko korigiramo vid natančneje kot z očali, lečami ali standardnimi metodami laserske korekcije vida, obenem pa lahko korigiramo tudi mnogo kompleksnejše in višje dioptrije kot kadar koli prej, in to celo pri pacientih, ki do zdaj niso bili kandidati za poseg.

Optical Express je številka 1 v Evropi za lasersko korekcijo vida

»Statistike nedvomno kažejo, da je Optical Express številka 1 v Evropi za lasersko korekcijo vida, poseg pa se v ničemer ne razlikuje od posega v Londonu ali Zagrebu,« je poudaril dr. Steve Schallhorn, predsednik odbora IMAB in medicinski direktor skupine. »Na svetu imamo več kot 200 klinik in svetovalnih centrov. Klinika v Zagrebu po ničemer ne zaostaja za klinikami v drugih delih Evrope. Nasprotno, povsem enako kakovost storitve bo pacient dobil tako v Londonu kot tudi v Zagrebu,« je poudaril dr. Schallhorn, ki ni mogel skriti zadovoljstva z dosežki kirurgov z zagrebške klinike.

Dr. Steve Schallhorn je eden izmed najuglednejših mednarodno priznanih refrakcijskih kirurgov na svetu. V svojem bogatem življenjepisu rad poudari, da je bil pilot v ameriški vojski in da so bili nekateri dogodki iz njegove kariere uporabljeni kot podlaga za snemanje filmske uspešnice Top Gun, saj je opravljal tudi delo inštruktorja.

Med pacienti zagrebškega centra so se do zdaj znašla številna znana imena. Vsi so nam potrdili, da gre za kratek in neboleč poseg, ki jim je spremenil življenje. Med njimi so Goran Ivanišević, košarkarski trener Neven Spahija, televizijska novinarka in urednica Mirna Zidarić, rokometni reprezentant Jakov Gojun, manekenka Iva Jerković, olimpijka Ivana Brkljačić ter številni drugi.