IntraLase LASIK iDesign

IntraLase je alternativna metoda za izdelavo zaščitnega pokrova (flap) z uporabo preciznega laserja, kar je prvi del postopka LASIK. Že več kot deset let se uporabljajo standardne mehanične metode, ki dokazano dajo odlične rezultate. Zdaj lahko z natančno lasersko tehnologijo IntraLase ponudimo tudi alternativo mehanični metodi.

1. Fokus

Laser se pri metodi IntraLase natančno osredotoči na točko v roženici, kjer se oblikuje na tisoče mikroskopskih mehurčkov.

2. Ustvarjanje pokrova

IntraLase kirurgu omogoča natančno oblikovanje in nadzorovanje številnih lastnosti pokrova, kot so debelina, obseg ter kot njegovih robov, in učinkovito krojenje zaščitnega pokrova za oko.

3. Dviganje pokrova

V drugem delu postopka kirurg nežno privzdigne pokrov, da omogoči poseg z laserjem excimer. Postopek je končan, ko se zaščitni pokrov vrne v varen položaj na svoj poševno odrezani rob.

 

Prednosti postopka IntraLase

  • Omogoča hitrejše celjenje in okrevanje kot pa standardne metode za ustvarjanje zaščitnega pokrova.
  • Lahko izboljša natančnost in vizualne rezultate postopka LASIK, ne glede na to, ali ste se odločili za standardni ali napredni postopek CustomVue.
  • Kirurgu omogoča, da roženični pokrov prilagodi vsakemu posameznemu pacientu in vsakemu posameznemu očesu.
  • Še posebej primeren je za paciente s strmo, ravno ali tanko roženico, pri katerih vida ni možno korigirati z metodo LASIK, ki se izvaja s standardnim mikrokeratomom.
  • V primerjavi z medicinskimi postopki se zapleti pri laserski korekciji vida pojavijo v manj kot 1 % primerov. Ti zapleti so še redkejši pri natančnem laserskem postopku IntraLase.

Tehnologija iDesign

Posege PRK lahko dodatno izboljšamo z uporabo tehnologije iDesign, revolucionarne diagnostične naprave Wavefront, ki zazna celo najmanjše nepravilnosti vašega očesa, kar kirurgu omogoča dodatno prilagoditev posega posebnostim vašega očesa.

iDesign meri vašo dioptrijo na 1.200 točkah v roženici, kar je petkrat več kot z dosedanjo tehnologijo Wavefront.

Naj pojasnimo – za določanje dioptrije očal in kontaktnih leč se določi približna srednja vrednost dioptrije vseh točk na roženici. Z uporabo tehnologije Wavefront merimo dioptrijo na nekaj sto točkah, s tehnologijo iDesign pa opravljamo merjenja na petkrat več točkah kot s klasično tehnologijo Wavefront.

Ta tridimenzionalna slika je izjemno natančen 3D-relief vašega vida, ki natančno obdela tudi najdrobnejše lastnosti, kar omogoča kirurgu načrtovanje posega, ki je popolnoma prilagojen vašemu očesu. Podatke o načrtovanju posega zdravnik vnese v programsko opremo laserja, ki nato odpravi nepravilnosti in korigira vaš vid.

Z uporabo te tehnologije lahko korigiramo vid natančneje kot z očali, lečami ali standardnimi metodami laserske korekcije vida, obenem pa lahko korigiramo tudi mnogo kompleksnejše in višje dioptrije kot kadar koli prej.

Preverite cenik laserske korekcije vida.

Postavite vprašanje zdravniku.

Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja o laserski korekciji vida, na katera odgovarjata strokovnjaka klinike Optical Express doc. dr. Dean Šarić, dr. med., in Dražen Grgić, dr. med.

Naročite se na pregled.