Vse skupaj traja približno dve uri. Tako zagotovimo dovolj časa za končno merjenje oči. Po posegu ne boste mogli voziti, zato imejte zagotovljen prevoz. Ker uporabimo lokalno anestezijo, in ne splošne, lahko na dan posega normalno jeste ter pijete.

Imejte oblečena udobna oblačila, v katerih se boste dobro počutili. Na dan posega ne uporabite nobene šminke, krem, maskare, senčila, barvic za oči, dezodoranta ali parfuma. Kontaktne leče lahko spremenijo obliko roženice. Ker gre pri laserski operaciji vida za poseg na roženici, je pomembno, da pred posvetom in samim posegom ne nosite kontaktnih leč. S tem boste roženici pustili dovolj časa, da si povrne svojo zakrivljeno obliko.

Kontaktne leče morate prenehati nositi najmanj teden dni pred posegom. Če uporabljate trde kontaktne leče, jih morate prenehati nositi najmanj mesec dni pred posegom. Če ne boste upoštevali navodil, lahko to vpliva na izid posega. Uspeh laserske operacije je odvisen od več dejavnikov, in sicer od strokovnosti kirurga in njegovega tima ter od tehnologije, ki jo uporablja. V kliniki Optical Express si vedno prizadevamo, da vam zagotovimo najboljše mogoče klinične rezultate ob vzdrževanju najvišje ravni varnosti.