Ali ste kandidat za poseg

Uspešno rešujemo kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem in starostno daljnovidnost! Vaše oči so edinstvene tako kot tudi Vi. Zato je potrebno preveriti, ali ste dober kandidat za lasersko korekcijo vida.

Kratkovidnost (miopija)

Če je potrebna korekcija vida, da bi jasno videli na daljavo, ste kratkovidni. Brez očal ali kontaktnih leč je Vaš vid zamegljen.

Daljnovidnost (hiperopija)

Če je potrebna korekcija vida, da bi brali ali videli reči, ki so Vam blizu, ste daljnovidni. Odvisno od Vaše starosti imate morda težave tudi pri ostrini vida na daljavo.

Astigmatizem

Do astigmatizma najpogosteje pride takrat, ko je roženica ovalna, namesto da bi bila okrogla. Večina astigmatičnih roženic ima dve zakrivljenosti: večjo in manjšo. V takšnih primerih se svetlobni žarki v očesu križajo v več točkah, zaradi česar je vid zamegljen. Mnoge daljnovidne in kratkovidne osebe imajo tudi določeno stopnjo astigmatizma.

Očala za branje (presbiopija)

Presbiopije ne smemo zamenjati z daljnovidnostjo. Večina ljudi potrebuje očala za branje, ko pridejo v 40 ali 50 leta, ko prične leča počasi izgubljati svojo prožnost.

 

Preverite cenik laserske korekcije vida.

Postavite vprašanje zdravniku.

Preberite odgovore na najpogostejša vprašanja o laserski korekciji vida, na katera odgovarjata strokovnjaka klinike Optical Express doc. dr. Dean Šarić, dr. med., in Dražen Grgić, dr. med.

Naročite se na pregled.